Drs. Emile Hitijahubessy

Drs. Emile Hitijahubessy heeft sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn afstuderen in 1973 heeft hij diverse part-time functies vervuld in het bedrijfsleven. In 1975 verruilde hij die activiteiten voor een ambtelijk bestaan als beleidsmedewerker minderheden bij de gemeente Vught en bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.In 1992 liet hij de ambtenarij achter zich om zich als consultant te vestigen(handelsbemiddeling). VNf 1999 tot 2007 werkte hij samen meet dr. Jan van Westerlaak in diverse projecten op het gebied van onderwijs (in samenwerking  met prof.dr.Yuyun Wirasasmita, voormalig rector Universitas Padjadjaran in Bandung) en arbeidsmarkt (ESF-Equal project). 

Sinds vele jaren werkt hij samen met dr. Elias Rinsampessy in diverse projecten van Muhabbat. Hij doet nog veel vrijwilligerswerk o.a. als bestuurder van Stichting Soya (Kumpulan negeri), van PKTM. een organisatie van Molukse professionals en activiteiten voor de Molukse gemeenschap in Breukelen, met name op het gebied van huisvesting.

Perkembangan Pimpinan Pri Badi, Organisasi dan Masjarakat (PPOM).

Met de PPOM breng je als  manager en/of leidinggevende je persoonlijk leiderschap naar een volgend niveau.
Het programma is erop gericht jouw effectiviteit als leider op korte termijn te vergroten

Het principe van " Saudara Bersaudara" ( Elias Rinsampessy(1992)) : Een balans tussen " Ik denk dus ik besta"  (Descartes) en " Ik ben, omdat wij zijn"(Ubuntu)

Onze Kernbegrippen zijn:

  • Empowerment
  • Coaching
  • Ondersteuning
  • Interculturalisatie
  • Eigen regie en eigen kracht.

Belangrijk bij Muhabbat is dat mensen kunnen “Leren in vrijheid en verantwoordelijkheid” en zelf leren de regie in eigen hand te houden door middel van het versterken van de eigen kracht. Empowerment en coaching zijn daarom belangrijke kernbegrippen in Muhabbat's benadering.

Wij bieden:
“kwaliteit binnen Uw handbereik