015 portretten ontmoeten de Poëzie

€ 12,50

Mail ons om te bestellen. e.rinsampessy@gmail.com

Auteurs: Djodjie C.A.Rinsampessy (redactie); fotograaf Debbie Kakisina, winnares van KODAK AWARD

 
Portretten ontmoeten de Poezie, met de ondertitel Molukse ouderen in woord en beeld is een publikatie van Stichting Karang, een organisatie van Molukse schrijvers en dichters. Aan de hand van portretten zijn gedichten geschreven door amateur dichters. De gedichten zijn zowel in het Nederlands als in het Maleis. Deze nieuwe dichters, varierend in de leeftijd van 13 tot 60 jaar hebben naarmate het schrijfproces vordert plezier in het schrijven van de gedichten. De thema's die de revue passeren zijn onder andere de uitstraling van de ouderen, de houding, de zegen, de strijdbaarheid , de sprekende ogen. Deze vloeiden uit de inkt om in dichtvormen en gedichten terug te komen.

De foto's zijn gemaakt door Debbie Kakisina-Mesdilla en het gehele project werd gecoacht en begeleid door Djodjie Rinsampessy, die tevens de eindredactie heeft over de bundel.

Stichting Muhabbat meent deze bundel te moeten uitgeven, omdat zij het emancipatieproces onder Molukkers wil stimuleren. Op eigen kracht zaken tot stand brengen ten goede van de Molukse gemeenschap vindt Muhabbat belangrijk. Een ander argument is het feit dat door middel van gedichten de tweede- en de derde generatie "een ode"brengt aan de eerste generatie Molukkers.

Het boek is te bestellen door € 12,50 over te maken op: gironummer:  NL53INGB00048 31 897 t.n.v. Stichting Muhabbat dienstverlening te Nijmegen o.v.v. Portretten (Vergeet niet je naam en adres te vermelden) email: e.rinsampessy@muhabbat.nl;e.rinsampessy23@outlook.com