002 Balas orang tua punja tjapai : " Zorgplicht een culturele erfenis??"

€ 12,50

Mail ons om te bestellen. e.rinsampessy@gmail.com

Onder de titel ´Balas orang tua punja tjapai´ Zorgplicht: een culturele erfenis? ?? Molukse mantelzorg in ontwikkeling geeft stichting Muhabbat een boek uit over ervaringen van de mantelzorg in de Molukse gemeenschap.
In dit boek hebben de auteurs geprobeerd, deels door middel van cases, aan te geven hoe de praktijksituaties er uit zien en met welke dilemma´s veel Molukse gezinnen te maken krijgen bij het begeleiden en het realiseren van optimale zorg voor hulpbehoevende Molukse ouderen.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In de actuele discussie over mantelzorg en integratie van minderheden vormt dit boek een verrassende en uitermate belangrijke bijdrage voor de structurele veranderingen en aanpassingen in de organisatie van toekomstige welzijns- en gezondheidszorg en de integratie van allochtonen. Mantelzorg als traditie en toekomstgerichte uitdaging is hetgeen dat we kunnen leren van de Molukse gemeenschap. Het boek schetst de plaats van mantelzorg als zorgplicht in de Molukse gemeenschap, een aantal projecten voor mantelzorg, de dilemmas van Molukse ouderen en de absolute noodzakelijkheid van interculturalisatie! Verleners en gebruikers van mantelzorg komen met hun verhalen en adviezen in woord en beeld (mooie zwartwitfoto's) ruim aan bod. Bevat onder meer literatuuraanbevelingen, praktische tips op praktisch, organisatorisch en beleidsniveau, verhalen en adressen. Belangwekkende en goed toegankelijke uitgave voor praktijk- en beleidsontwikkeling op het gebied van mantelzorg en de integratie van minderheden. Kleine druk. Zeer aansprekende lay-out en indeling.

(Biblion recensie, G. Brandorff)
u kunt het boek " Balas orang tua punja tjapai : Zorgplicht een culturele erfenis?? door € 12,50 over te maken op giro: NL53INGB00048 31 897 t.n.v. Muhabbat Dienstverlening o.v.v.Boek ' Zorgplicht"  (vergeet niet je adres  te vermelden)

Onder redactie van Dr. Elias Rinsampessy, sociaal- en cultureel antropoloog

 

Wilt u, in samenwerking met Muhabbat, het thema : Molukse mantelzorg bespreekbaar maken dan kunt U mailen naar e.rinsampessy@gmail.com en/of contact opnemen met 06-53760152 (dr. Elias Rinsampessy)